R5: Ledertørklæder (ikke vedtaget)

Forslagsstillere

Højene Gruppe, Tornby-Vistrup Gruppe, Vejby Gruppe og Rakkeby Gruppe

 

Motivation

Det røde tørklæde viser, at vi er medlemmer af korpset: KFUM-Spejderne i Danmark. Derudover bruger vi tørklæder til at vise, at vi for en tid er en del af forskellige stabe: Linien Ud-stab, Muslejr-stab, Landsmøde-stab, osv. Det kan også være for at vise, at vi er medlem af en bestemt underenhed fx en Klan, eller det kan være Gilwell-tørklædet, der viser, at vi med stolthed har deltaget i et bestemt kursus.

“I gamle dage” fik man en sort tørklædering som synligt bevis på, at man havde deltaget i et lederkursus, været til ledersamtale og fået lederbrev – og at man ugentligt fungerede som børne- og ungdomsleder – det allervigtigste og mest grundlæggende element i spejderarbejdet.

Hvis vi skal tage vores vision omkring stolthed og synlighed alvorligt, skal vi også kunne give de unge mennesker og deres omgivelser et tydeligt og anerkendende tegn på, at de fungerer som ugentlige spejderledere.

I dag er tørklæderinge ikke længere moderne, men det er funktionstørklæder og stolthed.

 

Forslagstekst

”Landsmødet pålægger hovedbestyrelsen at få fremstillet et ledertørklæde til salg som øvrige uniformsdele. Tørklædet skal være sort og inkludere ordet “Leder” i rødt gentaget langs kanten af hele tørklædet. Det skal bæres under det gængse tørklæde, således at kanten med ordet “Leder” er synligt. Stoffet skal ikke være for tykt.

Man har ret til at bære dette ledertørklæde, hvis man fungerer som ugentlig spejderleder, og har man deltaget i et lederkursus, været til ledersamtale og fået lederbrev eller tilsvarende.”
 

Afstemning

Ikke vedtaget.