Sådan stiller du et forslag

På Landsmødet er der mulighed for at stille forslag til lovændringer. De skal være stillet senest d. 4. august 2018. Du kan stille resolutionsforslag og ændringsforslag helt frem til Landsmødet.

Her er en guide til hvordan du stiller et forslag.

 

1. Den gode ide
Det starter med en god ide, noget man gerne vil have ændret. Snak det igennem med dine spejdervenner, og se om de er med på dit forslag. Forslaget kan enten stilles som et lovændringsforslag, der kræver 2/3 af de afgivne stemmer, eller som et resolutionsforslag.

 

2. Skriv forslaget
Når idéen er blevet overvejet grundigt, er det tid til at skrive den konkret forslagstekst. Du kan downloade skabelonen til lovændringsforslag eller skabelonen til resolutionsforslag.

Hvis du har brug for hjælp til at skrive forslaget, kan du kontakte Landsmødets Lovgruppe. Send en mail til dem på info@kfumspejderne.dk ved at skrive Lovgruppe i emne-feltet.

 

3. Skaf stillere
For at stille et forslag skal du have de behørige tre underskrifter fra fem stemmeberettigede til Landsmødet. Det kan være distrikter eller gruppe.

Forslaget skal sende til info@kfumspejderne.dk, samlet med de fem underskrifter.

 
 

Du kan finde vedtægtsbestemmelserne for Landsmødet på spejdernet. Og hvis du vil høre mere om vores vedtægter kan du høre Landsmøde podcasten snakke om dem. Det afsnit kan du finde her.