Corona retningslinjer

Det er vigtigt at vi alle sammen passer godt på hinanden, uanset hvilke behov vi hver især har for at føle os godt tilpas. Derfor har vi lavet en række retningslinjer ift. hvordan vi håndterer COVID-19. Vi opfordre til, hvis muligt, at få foretaget en COVID-19 test inden du deltager på Landsmødet.

Bliv hjemme ved symptomer 
Skulle du have nogen former for symptomer på COVID-19 beder vi dig blive hjemme fra Landsmødet. Send gerne en mail til info@kfumspejderne.dk hvis du udebliver.

Hvis du får symptomer på sygdom mens du er på Landsmødet, er det vigtigt at du med det samme tager hjem og går i isolation. Samtidigt beder vi dig sende en mail til info@kfumspejderne.dk

Afstand og håndhygiejne
I løbet af Landsmødet beder vi alle deltagere holde respektfuld afstand til hinanden, på 1 meter eller mere. Det er vigtigt at alle føler sig trygge, så undgå køer og at klump sammen. 

Vask hænder eller brug håndsprit ofte i løbet af Landsmødet. Håndsprit vil være tilgængeligt rundt i hele Landsmødeområdet. Brug det. Vær ekstra opmærksom på at håndhygiejne ifm. spisesituationer. Hvis du oplever at en håndsprit er tom, kan det meldes i Check-in.

Brug mundbind
Mundbind vil i visse situationer være påkrævet af alle deltagere. Disse situationer er når man flytter sig rundt mellem steder på Landsmødet, for eksempel når man går til spisning, eller når man venter ved check-in. 

Brug tid med dem du er kommet med
Normalt opfordrer vi til at du ses med gamle spejdervenner. Men i år opfordres alle deltagere til primært at omgås de deltagere, de kom sammen med, for at ikke at krydse smittekæder mere end højst nødvendigt. Hils på hinanden med et smil, og undgå kram og håndtryk.   

I Landsmødesalen sidder deltagere fra distrikterne sammen. Du skal vælge en stol fra starten lørdag, som du sætter et klistermærke med dit navn på. Det er din plads under hele Landsmødet. Klistermærket får du udleveret når du laver check-in. 

Koret synger
Det er ikke muligt at synge på en forsvarlig måde under Landsmødet. Derfor vil der være et kor som står for al sang på Landsmødet. Vi beder om at ingen deltagere synger med. 

Foto: Andreas LarsenSpisning
Maden under landsmødet vil blive serveret i Restauranten i stuen, Panorama og Konferencesalen på 1. sal. Du får henvist et spisested baseret på dit distrikt. Det står på dit navneskilt, og er skrevet på skilte ved spisestederne. Medbragte kopper, tallerkener, osv. må ikke benyttes. 

Efter hvert måltid vil borde og stole blive afsprittet, derfor er der ikke faste pladser i spiseområderne. Vi opfordrer til, at man også spiser sammen med dem man er kommet sammen med.  

Tag ansvar og pas på hinanden
En spejder tager ansvar. På det her landsmøde er det ved at tage situationen alvorligt, og tage alle de forholdsregler vi kan. Vi skal sammen sikre at Landsmødet er trygt at deltage i. Hellere tage lidt for meget hensyn, end at gøre andre deltagere utrygge under Landsmødet. 

Landsmødet er først og fremmest KFUM-Spejderne i Danmarks generalforsamling og øverste demokratiske myndighed. Det er helt centralt, at alle Landsmødedeltagere oplever, at det er trygt at være på Landsmøde samtidig med, at vi lykkes med at fejre korpsdemokratiet og sætte retning for de kommende års arbejde med vores strategi – Sammen rykker vi verden – med vilje.