Fra Aarhus til Gram på tomlen

To unge piger, Louise Knudsgård Hørup og Line Marie Christiansen fra Aarhus, besluttede sig for at blaffe til landsmødet denne weekend. De vidste ikke, hvornår de kunne komme hjemmefra på grund af arbejde og studie. Men tanken om at skulle med offentlig transport var uoverskuelig, så valget faldt på et lille blaffer-eventyr iført fuld uniform.

Foto: Frederik Kehlet

Den ene, Louise, har blaffet før, både i og uden for Danmark, men for Line Maries vedkommende var det første gang. Hvor lang tid det ville tage dem, vidste de to ikke, inden de tog hjemmefra. Line Marie havde forventet, at det ville tage dem omkring fire til fem timer. Men med hjælp fra tre forskellige bilister lykkes det dem at være fremme ca. to timer efter de forlod Aarhus.

Pigerne startede kl. 17.30 i Aarhus, og hurtigt fik de et praj om, at det ville være bedre, hvis de flyttede sig rundt om hjørnet. Efter fem minutter var der gevinst. Pigerne fik et lift hele vejen til Fredericia, hvor de fik et nyt lift til Vojens.

I Vojens skulle Sønderjyske Ishockey have spillet kamp mod Herlev, men på grund af personjagten i hele Danmark, blev kampen aflyst. Det var til pigernes held, som fik et sidste lift lige til døren på Gram Slot af en familiefar, som lige skulle fjerne nogle børnesæder, før der var plads til dem.

 

Tanken bag det at blaffe er pigerne vilde med. At der ikke penge mellem chaufføren og blafferne er en et stort plus. I stedet udveksler de en samtale og er nysgerrige og åbne over for et fremmed menneske.

 

Deres plan er også at skulle blaffe hjem igen. Så, hvis du har plads til to ekstra på vej hjem fra landsmøde søndag, vil de med glæde høre fra dig. Redaktionen formidler gerne kontakt. Vi holder til over ved tjek-ind.


Skriv et svar