Hvorfor holder vi landsmøde?

Den 16.-18. september 2022 er det tid til landsmøde.

I det følgende indslag kan du høre mere om, hvorfor vi holder landsmødeI denne video fortæller vores næstformand Tobias om, hvordan KFUM-Spejderne er en demokratisk opbygget forening, hvor medlemmerne bestemmer.

“Det kan godt være lidt svært at høre alles meninger hele tiden, derfor vælges en hovedbestyrelse som bredt repræsenterer KFUM-Spejdernes medlemmer i forhold til geografi, køn, alder, spejdererfaring og lignende. Hovedbestyrelsen leder KFUM-Spejderne mellem landsmøderne”.


“Landsmødet er altid en særlig oplevelse, for alle KFUM-Spejdere brænder for vores fælles korps. Vi er derfor ikke altid enige på landsmødet, men vi har altid været gode til at være uenige sammen. Og når vi går fra landsmødet, har vi besluttet os i fællesskab. Man kan derfor godt tænke, at den enkeltes mening ikke er vigtig, men det er den. Kun når vi får alle nuancer med, kan vi træffe det bedste beslutninger i fællesskab”.


Ole fortæller om, hvordan landsmødet er KFUM-Spejdernes højeste myndighed.

“Det er her, vi sammen beslutter retningen for KFUM-Spejderne. På landsmødet vælger vi desuden en hovedbestyrelse, som leder KFUM-Spejderne mellem Landsmøderne”. 


“Helt konkret foregår landsmødet over en weekend. Der er ankomst fredag med mulighed for at møde gamle og nye spejderkammerater og måske få drøftet landsmøde forslagene. Lørdag går landsmødet i gang og forskellige formalia skal på plads. Herefter skal der løbet af weekenden drøftes både forslag og fremtiden for KFUM-Spejderne. Om søndagen er der valg til hovedbestyrelsen. Vi glæder os – og mangler nu bare dig”.