Sådan stiller du et forslag

På Landsmødet er der mulighed for at stille forslag til lovændringer. De skal være stillet senest d. 1. august 2020. Du kan stille resolutionsforslag og ændringsforslag helt frem til Landsmødet.

Få hjælp til at stille dit forslag af Landsmødets Lovudvalg, der består af Hans Henrik Halvbjørn, Lea Ries og Tobias Simonsen. Send en mail til dem på lovudvalg@kfumspejderne.dk.

Her er en guide til hvordan du stiller et forslag.

1. Den gode ide

Det starter med en god ide, noget man gerne vil have ændret. Snak det igennem med dine spejdervenner, og se om de er med på dit forslag. Forslaget kan enten stilles som et lovændringsforslag, der kræver 2/3 af de afgivne stemmer, eller som et resolutionsforslag.

2. Skriv forslaget

Når idéen er blevet overvejet grundigt, er det tid til at skrive den konkret forslagstekst. Du kan downloade skabelonen til forslag her. Eller hvis du har et ændringsforslag, kan du downloade skabelonen til ændringsforslag her.

Hvis du har brug for hjælp til at skrive forslaget, kan du kontakte Landsmødets Lovudvalg, der består af Hans Henrik Halvbjørn, Lea Ries og Tobias Simonsen. Send en mail til dem på lovudvalg@kfumspejderne.dk.

3. Skaf stillere

For at stille et forslag skal du have de behørige tre underskrifter fra fem stemmeberettigede til Landsmødet. Det kan være distrikter eller gruppe.

Forslaget skal sende til info@kfumspejderne.dk, samlet med de fem underskrifter.

Du kan finde vedtægtsbestemmelserne for Landsmødet på spejdernet. Og hvis du vil høre mere om vores vedtægter kan du høre Landsmøde podcasten fra 2018, hvor snakke om dem. Det afsnit kan du finde her.

Vi ses 26.-27. sep. til Landsmøde 2020

Landsmødet er vores lejrbål, hvor vi har tid og mulighed for at mødes og snakke tingene og retningen igennem. 26.-27. september slår vi teltene op ved MESSE C i Fredericia.