Kandidater

Hovedbestyrelsen er korpsets ledelse og består af 9 frivillige ildsjæle.

Stil op som kandidat

Sådan stiller du op som kandidat

Sådan stiller du op som kandidat

Hovedbestyrelsen er KFUM-Spejderne ledelse. Den består af 9 medlemmer, som bliver valgt af landsmødet. Og det kan blive dig.

Som medlem af KFUM-spejdernes hovedbestyrelse har du en central rolle i at forme organisationens retning og strategiske mål. Du arbejder tæt sammen med andre bestyrelsesmedlemmer og ledelsen for at sikre, at KFUM-spejdernes værdier og visioner bliver realiseret gennem konkrete initiativer og projekter.

Bemærk, at der er vedtaget forslag om, at antallet af hovedbestyrelsesmedlemmer ændres fra 11 til 9. Såfremt dette vedtages, vil der på Landsmødet 2024 skulle vælges 9 og ikke 11 medlemmer af hovedbestyrelsen.

NB: Såfremt du vælges til hovedbestyrelsen foregår første (konstituerende) møde i umiddelbar forlængelse af landsmødet.

Det første, du kan gøre, er grundigt at overveje om hovedbestyrelsen er noget for dig. Tag en snak med din partner, dine nære venner og spejderkammerater.

For at blive kandidat til hovedbestyrelsen, skal du have tre stillere (der tilsammen råder over mindst 3 landsmødestemmer). Det kan enten være distrikter eller grupper. De skal underskrive opstillingssedlen. 

Opstillingssedlerne sender du enten via Medlemsservice, som du finder guide til her, eller ved at udfylde dem og sende dem til info@kfumspejderne.dk.

Skabeloner, du kan downloade:

Du bør læse vejledningerne, hvor du bliver klædt godt på. Det er også her, du finder vejledninger og skabeloner til resolutionsforslag, ændringsforslag mv.

Når du officielt er opstillet, skal du præsenteres for resten af korpset inden landsmødet. Du kan få hjælp af vores kommunikationskonsulenter til at lave en præsentation af dig selv og dine holdninger.

Til dig, der kraftigt overvejer eller dig, der stiller op til HB står kandidatpatruljen klar til at hjælpe dig igennem processen med råd og vejledning.

Du kan kontakt Jacob Gissel , som står i spidsen for patruljen: jacobgissel@kfumspejderne.dk

Foto: Lasse Mørch

Vejledninger til dig, der er kandidat til hovedbestyrelsen

Vejledninger til dig, der er kandidat til hovedbestyrelsen

Ifølge vedtægterne for KFUM-Spejderne i Danmark §34 stk. 9 kan ethvert medlem over 15 år samt forældre/værger til medlemmer under 15 år stille op til hovedbestyrelsen. Kandidaten skal selv indsende et kandidattilsagn og enheder, der råder over tilsammen mindst 3 landsmødestemmer, skal anbefale kandidaten ved underskrift af de tegningsberettigede for enheden. Ved Landsmøde 2024 vil denne proces for første gang kunne foregå elektronisk via Medlemsservice. Her finder du vejledning og skabeloner til dig, der stiller op som kandidat til KFUM-Spejdernes hovedbestyrelse.

Se kandidaterne til 2024

Her kommer du til at kunne se kandidaterne til hovedbestyrelsen, når de ligger klar.

Amalie Steiness

Amalie Steiness

Jeg stiller op til hovedbestyrelsen fordi jeg overordnet gerne vil vise andre unge spejdere, at det okay, at være ung spejder (under 35 år gammel) og stadig være med til det de “voksne” laver. Jeg har været i snak med andre unge spejdere rundt i Danmark, og der var mange af dem der tænkte det man skulle have været spejder i 20 år, for at sidde i staben og være en del af Hovedbestyrelsen. Jeg vil godt være den der stiller sig foran og viser de unge at det okay. Og vise at selvom man er ung, betyder det ikke nødvendigvis at man ikke bliver lyttet til eller respekteret på samme måde, som dem der har været spejder i længere tid.

Der skal nemlig være en bredere fordeling i alderen, helt ned til 18 år. Så dem der har været der længe kan lærer de nye unge kan lærer det videre. Jeg har brugt lang tid på at tænke over hvad jeg kan gøre for spejderne og hovedbestyrelsen. Jeg ved at jeg kan bringe nogle stærke meninger og en god stemme ind i hovedbestyrelsen.

Jeg vil være en god kandidat, fordi jeg ved at jeg har nogle stærke holdninger og er ikke bange for at sige dem, og at jeg kan forhåbentligt inspirere flere unge til at være med i distriktsstabe rundt i Danmark. Jeg håber og regner stærkt med, at jeg kommer til at inspirere mange unge spejdere.

Jeg er lige blevet student her i sommers, og har nu mere tid til at lave spejderarbejde, og det vil jeg gerne i hovedbestyrelsen.

Jeg har været spejder i 12 år, og været med min far til spejder arrangementer siden jeg var 3-4 år gammel. Jeg har været med som spejderlederassistent siden jeg var 11 år gammel, og blev spejderleder da jeg blev 15 år. Jeg har brugt meget tid på spejder gennem hele mit liv, og føler at det er nu jeg skal videre i spejderverdenen, og se hvor meget jeg kan hjælpe med at forme vores spejderliv.

  • Jyllinge Gruppe
  • Sct. Georg Distrikt
  • Jyllinge Gruppe
  • Lystrup Gruppe
  • Aalborg Distrikt
  • Hallund Gruppe

Dorthe Mølvig

Dorthe Mølvig

I hovedbestyrelsen mener jeg at det er vigtigt, at vi har evnen til at holde fokus på den langsigtede planlægning som skaber en positiv udvikling i KFUM-Spejderne. Jeg ser frem imod at arbejde med implementeringen af den nye strategi og at få vores kernefortælling – vores pitch – baseret på formålet med KFUM-Spejderne og jeg tror på, at disse ting vil bidrage positivt til vores selvopfattelse af det at være spejder.

For mig er det en kerneting, at vi inddrager medlemmerne på alle niveauer i de processer som vi kører i korpset. Vi må aldrig i Hovedbestyrelsen tro, at vi kan tale på hele korpsets vegne ved større ændringer og opdateringer. Vi skal lave vores processer, så der er tid til at indsamle de nødvendige input. Jeg arbejder for medlemmerne i korpset og er meget ydmyg over og bevist om konsekvensen af de beslutninger som vi tager på nationalt niveau. Derfor skal vi sikre at vi tænker organisationen som de mennesker der er medlemmer og overveje konsekvenserne for disse. Vi skal tænke os godt om, uden at det skræmmer os fra at turde tage de store beslutninger.

Samarbejdet mellem spejderkorps i Danmark åbner op for nogle muligheder for at styrke vores organisation, men også det internationale samarbejde giver os direkte værktøjer til at forbedre vores arbejde. Jeg ser partnerskaber som en stor bidragsyder til det fundament som vi skal udvikle KFUM-Spejderne på.

Jeg har arbejdet med lean de sidste 20 år i Leo Pharma og i Novo Nordisk hvor jeg har coachet og faciliteret, undervist og problemløst, optimeret processer, lavet store forbedringsprojekter og arbejdet med adfærdsdesign. Alt sammen ting som går hånd i hånd med det som vi laver som spejdere.

Jeg har været leder for alle enhedstyper i en gruppe gennem årene og med i flere korpsprojekter og uddannelsesstabe og er aktiv rover

  • Borup gruppe (Gruppeleder) 2008 – 2020
  • Bæversommerlejren på Sjælland (Lejrchef) 2015 – 2019
  • Leder 1 på Linjen Ud Øst (Kursusleder) 2012 – 2020
  • Himmelske dage i Roskilde (Medlem af planlægningsgruppen) 2020 – 2022
  • Sct. Georg Distrikt (DTA) 2012 –
  • Folkeoplysningsudvalget i Køge (Repræsentant for spejdergrupperne i Køge Kommune) 2018 –
  • Spejdernes Samråd i Køge (Formand) 2021 –
  • KFUM-Spejderne hovedbestyrelse (Hovedbestyrelsesmedlem og Næstforperson) 2020 –
  • Folkekirkens Nødhjælps Råd (Repræsentant for KFUM-Spejderne) 2022 –
  • Formålspatruljen hos KFUM-Spejderne (Leder) 2021 – 2023
  • Strategipatruljen hos KFUM-Spejderne (Leder) 2022 – 2024
  • Danish Scout Council (Repræsentant for KFUM-Spejderne) 2020 – 2023
  • Spejdernes bestyrelse (Bestyrelsesmedlem) 2024 –
  • Ejby Gruppe
  • Ermelunden Distrikt
  • Gudenå Distrikt
  • Hafnia Distrikt
  • Hjorte Distrikt
  • Ho Bugt Distrikt
  • Hærulf Distrikt
  • Lovring Distrikt
  • Marselis Distrikt
  • Nordøstjyske Distrikt
  • Odsherred Distrikt
  • Sct. Georg, Distrikt
  • Skamling Distrikt
  • Valdemar Distrikt
  • Vest-Vendsyssel Distrikt
  • Ejby Gruppe
  • Sct. Catharinae Gruppe
  • Peder Oxe Gruppe
  • Esbjerg Vest Gruppe

Elsebet Kjems Gregersen

Elsebet Kjems Gregersen

Mit personlige fokusområde i dette arbejde vil især være frivillighed og good governance. Vores mål er at sikre, at det mest attraktive frivillige arbejde findes i den lokale spejdergruppe og vores korps. For at opnå dette skal vi løbende følge med i tendenser og behov inden for frivillighed på tværs af forskellige befolkningsgrupper. Det er essentielt, at vi fortsætter med at uddanne og opkvalificere vores frivillige samt opretholder en opmærksomhed på, hvordan vi skaber de optimale rammer for en mangfoldig og engageret frivilligstyrke.

Vi har i de seneste år etableret et solidt økonomisk fundament og sikret gennemsigtighed i korpsets økonomiske styring. Dette arbejde skal videreføres for at understøtte den bæredygtige udvikling af vores lokale spejderarbejde. I den kommende periode vil jeg påtage mig ansvaret for at videreføre og styrke vores økonomiske strategier. Min erfaring og indsigt fra den seneste periodes økonomiske arbejde, kombineret med min uddannelse i erhvervsøkonomi og filosofi fra Copenhagen Business School, gør mig kvalificeret til at sikre, at vi fortsætter på denne kurs. Jeg stiller mig altså efter grundig overvejelse og god opbakning til rådighed som korpskasserer i den kommende periode.

Som organisation skal vi være tydelige og konsekvente i forhold til vores værdier og formål, både internt og eksternt. Vi bidrager til at forme fremtidens samfundsborgere, og for at kunne fortsætte denne mission skal vi tilpasse os samfundets udvikling og samtidig sikre, at vores omverden har en klar forståelse af, hvad vi står for. At opnå dette, samt de førnævnte målsætninger, kræver en kompetent og målrettet ledelse. Det er afgørende, at vores ledelseslag består af individer med forskellige baggrunde og perspektiver. En bred repræsentation vil styrke dialogen og beslutningsprocesserne, hvilket er essentielt for at fastsætte den strategiske retning og drive organisationens fortsatte udvikling og fremdrift.

  • Bachelor i Erhvervsøkonomi og Filosofi (Ha.fil) ved Copenhagen Business School, 2024-fortsat
  • 12. måneders HBU ved Gardehusarregimentets Hesteskadron, 2023-2024
  • Dansk Ungdoms Fællesråds Lederakademi, 2022-2023
  • Engageret og arbejdsgruppemedlem hos Ungdomsøen, 2019-2024
  • Bestyrelsesmedlem Brejning Efterskoles elevforening, 2019-2021
  • Elev på Brejning Efterskole, herunder eksamen i projektgruppeledelse verificeret ved IBA Kolding, 2017-2018
  • Fondsbestyrelsesmedlem i Spejderhjælpen – Spejdernes fond til fordel for nødlidende, syge og vanskeligt stillede børn, 2023-fortsat
  • Medlem af The Danish Scout Council, 2022-fortsat
  • Hovedbestyrelsesmedlem, 2022-2024
  • Medlem af advensturespejdgruppen KROPT (DDS) samt adventurespejd ligaen, 2019-2022
  • Lederassistent ved flokken i Fole gruppe, 2019-2021
  • Young Spokes Person hos Spejderne, 2019-2020
  • Frivillig i kommunikationsteamet på Spejdernes Lejr 2017 & 2022
  • Udvalgsformand/redaktør ScoutZone, 2017-2021
  • Fole Gruppe
  • Hafnia Distrikt
  • Kongeå Distrikt
  • Gudenå Distrikt
  • Vest-Vendsyssel Distrikt Hærvejens Distrikt
  • Nydam Distrikt
  • Danehof Distrikt
  • Lystrup Gruppe
  • Fole Gruppe
  • Voerladegård Gruppe

Ida Marie Meyer Johannesen

Ida Marie Meyer Johannesen

Jeg håber at flest muligt børn og unge får mulighed for at opleve det vi som KFUM-Spejdere kan tilbyde. Vi skal have vendt medlemsnedgangen til en optur, særligt for vores juniorer og seniorer. Vores ungdomskurser er her helt centrale for mig, for jeg har selv oplevet, hvordan jeg fik et større perspektiv på hvad spejder kan, de gange jeg selv har søgt udfordringen fjernt hjemmefra.

For at vi kan skabe stærke børne- og ungefællesskaber, må vi skabe stærke voksne fællesskaber. Der skal vi ved at kommunikerer bedre og i langt højere grad udnytte vores kompetencer. Hvis man som voksen er i et fællesskab og har det godt, smitter det af på de børn og unge som søger de tilbud vi har. Måske er vi for gode til at falde i “det plejer vi” – måske skal vi spørge mere nysgerrigt ind til hinanden om hvad vi har lyst til, hvad vi drømmer om?

En ting vi som spejdere er gode til, er at give vores børn og unge ansvar – jeg tror vi skal være endnu bedre. Bedre til at tale om ansvar, give dem bolden og støtte dem i processen. Vi skal hjælpe dem til at opleve hvordan det er at skifte fra at gå til spejder, til at være spejder.

Jeg er ærlig og siger hvad jeg mener. Jeg har ja-hatten på, men vi skal også være realistiske. Jeg er gruppeleder og har en idé om, hvilken påvirkning det har på de enkelte grupper, når der bliver taget beslutninger i Hovedbestyrelsen. Jeg vil gå meget ydmygt til værks. Jeg er kun et menneske, ved ikke alting, og vil gøre en dyd ud af at snakke med de mennesker, som beslutningerne kommer til at påvirke.

  • Sociologistuderende, Aalborg Universitet 2022 – nu
  • Gruppeleder i Mosbjerg gruppe
  • Kursusleder på PL Nordjylland 2023 og 2024
  • Spejderleder i 9 år
  • Spejder i 16 år
  • Stået på scenen til Spejdernes lejr
  • Stabsmedlem Roland 1, Roland 2 og PL
  • Mosbjerg Gruppe
  • Mosbjerg Gruppe
  • Saltum Gruppe
  • 1. Hobro / Rosendal Gruppe
  • Knuden Aalborg
  • Aalborg Distrikt
  • Ermelunden Distrikt
  • Rakkeby Gruppe
  • Vangede Gruppe
  • Hallund Gruppe

Jacob Højberg Ostenfeld Gissel

Jacob Højberg Ostenfeld Gissel

Kære KFUM-Spejdere,

Jeg ønsker at fortsætte med at repræsentere jer i hovedbestyrelsen for at sikre, at stemmerne fra vores lokale grupper høres og respekteres. For mig handler det om, at korpset ikke kun er et kontor i København – korpset er os alle sammen. Det handler om at være en del af vores lokale fællesskab og forstå de udfordringer og muligheder, vi spejdere står over for hver dag.

Jeg tror på, at vi skal træffe beslutninger, der gør en reel forskel for vores lokale spejdere og frivillige ledere. Det betyder at lytte til jer, forstå jeres behov og arbejde sammen om løsninger, der virker for os alle. Lad os sammen skabe et endnu stærkere og mere inkluderende fællesskab, hvor alle føler sig sete og værdsatte.

Vi har i de seneste år haft stort fokus på, hvordan vi kan få flere spejdere med. Men jeg synes også, vi skal kigge på, hvordan vi sikre, at KFUM-Spejderne er det bedste sted at være frivillig. Vi skal turde tænke nyt omkring det at være frivillig, og vi skal blive bedre til at fortælle, hvor fedt det er at være frivillig hos KFUM-Spejderne. Det fællesskab og den personlige udvikling, man oplever som frivillig hos KFUM-spejderne, er helt speciel.

Jeg tror på, at vi kan gøre KFUM-Spejderne endnu stærkere ved at fokusere på at have en solid og bæredygtig organisation. En stærk organisation betyder, at vi har stabilitet, og kan fokuserer vores ressourcer effektivt og kan give bedre støtte til vores frivillige. Når vi har klare prioriteter og en sund økonomi, kan vi sikre, at vores lokale grupper får den hjælp, de har brug for, og at vi kan planlægge fremtiden for vores korps.

Jeg ser frem til at arbejde sammen med jer alle og lytte til jeres ideer og bekymringer. Lad os sammen forme fremtiden for KFUM-Spejderne – gøre vores korps til noget endnu bedre.

  • Lægestuderende på Københavns Universitiet 2020-2024
  • Bestyrelsesformand for Sorø Akademisk Fægteklub 2017-2019
  • Bestyrelsesmedlem for Karl af Riise Sorø (DDS gruppe) 2017-2019
  • Hovedbestyrelsesmedlem 2020-2024
  • Medlem af styregruppeteamet 2020-2022
  • Repræsentant i Landssamrådet 2021-2022
  • Bestyrelsesformand for Sorø Akademis fægteklub 2017-2019
  • Medlem af bestyrelsen for Karl af Riise, Sorø (DDS gruppe) 2017-2019
  • Ulvemedhjælper, seniorleder og stabspatruljevejleder i Peder Oxe Haslev (2011-2022)
  • Vinder af DM i Spejd, senior 2016
  • Leder i Peder Oxe Haslev (ulve, trop, senior, stabspatrulje) 2013-2024
  • Løbsledelse for detektivløbet 2020-2024
  • Tutor og instruktør, Roland 1 Jorden rundt 2018-2020
  • Hovedbestyrelsesmedlem 2020-2024 Styregruppeteamet 2020-2023
  • Repræsentant i landssamrådet 2020-2024 Danish Scout Council 2023-2024
  • Formålspatruljen 2023-2024 Lovudvalget 2021-2024
  • Peder Oxe Haslev
  • Hafnia Distrikt
  • Lyngens Distrikt
  • Ermelunden Distrikt
  • Valdemar Distrikt
  • Sct. Georg Distrik
  • Nydam Distrikt
  • Thy Distrikt
  • Djurslands Distrikt
  • Fionia Distrikt
  • Peder Oxe Haslev Gruppe
  • Hærvejens Distrikt

Johny Kristensen

Johny Kristensen

Jeg er først og fremmest fortsat spejder og leder i dag for at være med til at give børn og unge det mod, jeg har fået igennem at være spejder. Det brænder jeg for skal fortsætte med at være vores kerneopgave.

Vi skal værne om forenings-Danmark. Vi er i en tid, hvor det er sværere og sværere at finde både ledere men også medlemmer. Vi skal sikre, at vi giver plads til at være frivillige hos KFUM-Spejderne, så vores frivillige er klædt godt på til at være ledere i gruppen, og så vi i fællesskab kan sikre, at der er gode aktiviteter for spejderne. På den måde er vi sikre på, at vi giver alle medlemmer et godt sted at være en del af fællesskabet.

Ligesom samfundet ændrer sig, skal vi som organisation sikre, at vi følger med udviklingen. Da jeg som ung første gang blev spurgt, om at ville være hjælpeleder hos bæverne, var jeg stolt men også usikker på, hvad det var, jeg skulle. Der stod dog heldigvis nogle erfarne ledere, som både delte ud af deres viden men også gav plads til, at jeg kunne udvikle mig selv.

Det med at invitere de unge ind og inddrage dem på en måde, hvor de får værktøjerne til udvikle sig samt pladsen og ansvaret til at vokse med opgaven men samtidig også holder fast i og udnytter de gode erfaringer fra dem, der har været med længe.

Vi skal sikre, at vores fortælling om at være KFUM-Spejder er tydelig for alle. Vi skal have et moderne og tidssvarende aktivitetsmateriale samt uddannelser, der er tidssvarende for vores ledere, og som er mere lettilgængeligt i en moderne hverdag. Ydermere skal vi også fortsat sikre de gode rammer for spejderarbejde i naturen.

For mig er det vigtigt, at vi forsat arbejder med korpsets økonomi og sikrer, at vi har en sund og bæredygtig platform at forsætte organisationen på. Vi skal derved også sikre, at vi har inddragelse af alle medlemmer, så de føler sig repræsenteret og hørt i hovedbestyrelsen, samt at vi har en bred diversitet i vores organisation.

Jeg er bosat i Aalborg, 36 år og seniorleder i Hallund og centermedarbejder på Spejdercentret Thorup Hede.

Jeg har de sidste 10 år arbejdet som fotograf, hvor jeg dagligt hjælper erhvervskunder med at sætte fokus på deres markedsføring gennem billeder og video. Derudover har jeg opgaver som økonomistyring, ledelse af medarbejder, projektstyring og salg.

Jeg har ydermere været og er stadig bestyrelsesmedlem i et nordjysk erhvervsnetværk siden 2022. Her sidder jeg primært med mine kompetencer inden for kommunikation, ledelse og projektstyring.

  • Spejdernes Lejr Fotoredaktør 2022
  • Formand for aktivitetsudvalget på Spejdercentret Thorup Hede 2020 – Nu
  • Hovedbestyrelsesmedlem 2019 – Nu
  • Styregruppen for Organisationsudvikling og Ledelse (SOL) 2018 til 2019
  • Spejderne på Folkemøde ansvar for kommunikation 2016 til 2018
  • Bestyrelsesmedlem Spejdercentret Thorup Hede 2014 – Nu
  • Redaktør for Fotopatruljen 2012 til 2018
  • Spejdernes Lejr Video redaktion tekniks ansvarlig 2012
  • Enhedsleder for senior i Hallund 2010 – Nu
  • Østvendsyssel Distriktsstab 2007 til 2013
  • Kursusleder og kursusstab på Roland 1, Roland 2, Diamant og Diamant Extrem  2006 – Nu
  • Har tidligere være enhedsleder hos, Bæver, Ulve, Junior, Spejdertrop, og Klanleder
  • Hallund Gruppe
  • Aalborg Distrikt
  • Nordøstjyske Distrikt
  • Østvendsyssel Distrikt
  • Thy Distrikt
  • Hærulf Distrikt
  • Vest-Vendsyssel Distrikt
  • Mosbjerg Gruppe
  • Vestrup Gruppe
  • Hyltebjerg Gruppe
  • Aabybro Gruppe
  • Herskind Gruppe
  • Gabøl-Nustrup Gruppe
  • Lystrup Gruppe
  • Saltum Gruppe
  • Hallund Gruppe
  • Knuden Aalborg Gruppe

Kirstine Svansø Iversen

Foto: Lasse Mørch

Kirstine Svansø Iversen

Jeg har gennem de sidste to år stået i spidsen for arbejdet med at udarbejde et forslag til en ny formålsparagraf og arbejdsform. Det har jeg gjort, fordi jeg mener, at det er afgørende, at vi som korps har en stærk fortælling om os selv, og vi tydeligt kan fortælle, hvad det vil sige at være KFUM-Spejder. Noget vi skal blive meget bedre til! Jeg tror på, at mine erfaringer fra formålsprocessen er vigtige at have med i en kommende hovedbestyrelse, hvor der formentligt bliver et stort fokus på, hvordan vi bedst formidler vores formål og kernefortælling.

Jeg arbejder til dagligt som folkeskolelærer, og har en god fornemmelse af, hvad der optager børn, unge og forældre, og jeg er optaget af tendenser og forskning i relation til børn og unge. Den viden er vigtig i en kommende hovedbestyrelse for at sikre, at vi fortsat opleves som en relevant samarbejdspartner og vidensbank inden for emner, der berører børn og unge. Vi skal være skarpe på dagsordner som natur, dannelse og fællesskaber, og det vil jeg gerne medvirke til, at vi bliver.

  • Folkeskolelærer
  • Aflaster
  • Gruppeleder i Voerladegård gruppe 2024-
  • Hovedbestyrelsesmedlem, KFUM-Spejderne i Danmark 2022-
  • Gymnastiktræner 2008-
  • Forperson for arbejdsgruppen for ungeinddragelse 2019-2022
  • Forperson for Lærerstuderendes Landskreds i Aarhus 2021-2022
  • Forperson for de Lærerstuderendes Råd i Aarhus 2020-2021
  • Spejderleder (bæver og ulve) 2013-2018
  • Voerladegård gruppe
  • Midtjyske Distrikt
  • Marselis Distrikt
  • Ermelunden Distrikt
  • Hafnia Distrikt
  • Gudenå Distrikt
  • Voerladegård Gruppe

Lasse Winther Jakobsen

Lasse Winther Jakobsen

Vi skal som hovedbestyrelse skabe retning for hvad vi vil samlet som organisation og korps. Første skridt er at være mere synlige og tydelige i den strategiske ledelse. Der skal sættes målsætninger op for hvad vi gør og hvad vi vil, så vi kan bedre kommunikere til vores spejdere, ledere om omverden hvad vi gør bedst, skabe hele og ansvarsbevidste mennesker. Dette opnår vi kun hvis vi er en hovedbestyrelse der tør være visionære om hvor vi drømmer om er målet for vores organisation.

De seneste fire år har jeg snakket på talerstolen om, at den vigtigste vi kan gøre for at flytte os som organisation og i medlemstal, er fokus på vores lederes kompetencer. Det er et fokus som ikke skal blive mindre, især ikke med strategien om kvalitet i spejderarbejdet. Det er ikke blevet nemmere for os som korps at være det mest attraktive valg, men vi tror på vores produkt er det bedste, og det skal vi kunne bevise overfor alle der vil være spejdere, så vi kan skabe det fællesskab der udvikler flest mulige til en bedre verden.

  • Adjunkt på Københavns Erhvervsakademi, underviser i virksomhedsdrift og projektledelse
  • tdl. Projektleder på teknikentrepriser
  • Bestyrelsesmedlem, Jørlunde Skytteforening (DGI)
  • Hovedbestyrelsesmedlem 2020 – 2024
  • Hovedbestyrelses foretnignsudvalg 2022 – 2024
  • Strategipatrulje 2022 – 2024
  • Lovudvalg 2020 – 2024
  • Styregruppeteam 2020 – 2021
  • Gruppeassistent Egedal Gruppe
  • Stab på Roland 2 for voksne
  • Medudvikler på den nye voksen linjeuddannelse
  • Stab på Linien ud øst
  • Instruktør på strategisk ledelse
  • Egedal Gruppe
  • Hjorte Distrikt
  • Fionia Distrikt
  • Marselis Distrikt
  • Lyngens Distrikt
  • Egedal Gruppe

Marie Østerholt

Marie Østerholt

I 2023 tabte vi 6% af vores medlemmer, hvilket svarer til, at vi sagde farvel til 1.687 spejderkammerater. Vi er rigtig gode til at tiltrække nye medlemmer, men desværre stopper også mange igen. Faktisk starter og stopper rundt regnet 10.000 personer hvert år. Vi skal have sat en prop i og fastholde flere. 

Vores distrikter spiller en vigtig rolle i forhold til fastholdelse. Distrikterne kan tilbyde det nære, det lokale og de personlige relationer for både børn og voksne. Og i distrikterne kan vi i fællesskab lykkes med endnu mere, end vi kan i grupperne. Det er de personlige relationer, fællesskaberne, de gode oplevelser og spejdermetoden, der skal fastholde vores medlemmer.

KFUM-Spejderne er et folkekirkeligt arbejde, og den lokale gruppe er en del af sognets tilbud til børn og unge. Den fortælling skal styrkes. Når en ny forælder spørger ulvelederen om KFUM-Spejdernes relation til kirken, skal det ikke være svært eller ubehageligt for ulvelederen at svare. Vi har brug for en korpsledelse, der tydeligt står frem og italesætter KFUM-Spejderne som en del af det folkekirkelige landskab, så det bliver nemmere for ulvelederen at svare.

At være et folkekirkeligt arbejde handler ikke om at holde en masse andagter eller at kunne biblen udenad. Det handler om at høre til et sted rent kirkeligt. For at være en rummelig og mangfoldig bevægelse, er det vigtigt at have et tydeligt udgangspunkt.

  • Teolog, arbejder i By-, Land- og Kirkeministeriet.
  • 2024 – Distriktschef, Hafnia Distrikt
  • 2018 – 2020 Medlem af Styregruppen for kristendom og forkyndelse
  • 2017 – Gruppeleder og initiativtager til genstart af Rosenvænget Gruppe
  • 2012 – 2023 Ulveleder
  • 2012 – 2017 Gruppeleder og initiativtager til opstart af Vesterbrospejderne
  • 2012 – 2016 Bestyrelsesmedlem, Spejderhjælpen
  • 2008 – 2012 Distriktschef, Odsherred Distrikt
  • … og meget andet
  • Rosenvænget Gruppe
  • Hafnia Distrikt
  • Rosenvænget Gruppe
  • Kaløvig Gruppe
  • Kr. Eskilstrup Gruppe
  • Tuse Bjerg Gruppe
  • Slotsgruppen
  • Aakilde Gruppe
  • Dalum Gruppe
  • Vestamager Gruppe
  • Ole Rømer Distrikt

Martin Holt Jensen

Martin Holt Jensen

Vi skal styrke lederne i deres møde med spejderne, og især deres forældre. Hvordan takler vi f. eks. situationer med ængstelige og krævende børn og deres måske lige så ængstelige og krævende forældre, så vi kan rumme dem uden at vi giver afkald på det der er vores?

Her kan vi som korps være med til at tilrette lederuddannelsen, så der i tydeligere grad også arbejdes med mødet med forældre.

Det er vigtigt at lederne oplever opbakning fra deres bagland, især når de er nye og uden spejderbaggrund. Her er distrikterne vigtige, fordi der netop her sidder mennesker med erfaring, som kan støtte og sparre og dele viden med lederne i grupperne.

Jeg mener det er en fejl, at folkekirken ikke står nævnt i det nye formål. Vi er ikke bare en organisation der står ved siden af folkekirken, men er en vigtig del af det folkekirkelige landskab. Men uanset hvordan formålet kommer til at lyde, så har vi som korps i de seneste 20 år forsømt at leve op til vores forkyndelsesopgave. Det vil jeg gerne arbejde for ikke bliver fortællingen om de næste 20 år.

Vi skal have satset på uddannelse og træning af vores ledere, så de vedkommende kan tale om kristentro, og hvordan den kan se ud i 2024. På den måde tror jeg også, at vi bliver bedre rustet i mødet med religiøs mangfoldighed, og i samarbejdet med andre spejderkorps.

Dette mener jeg kan gøres blandt andet med en styrkelse af samtalen om kristendom i korpset og ved en opprioritering af udviklingen af relevant og tidssvarende forkyndelsesmateriale og arbejdsstof om tro og kirke.

Vi er en del af en verdensomspændende bevægelse, og i 2031 møder hele verden os, når vi sammen med de andre korps i Danish Scout Council er værter for Verdensjamboreen. Det er en kæmpe mulighed for at så mange KFUM-Spejdere som muligt oplever, at vi ikke er alene, og at uanset hvor forskelligt spejderarbejdet ser ud rundt om i verden, så arbejder vi ud fra det samme grundlag.

Og så mener jeg at det er vigtigt, at vi som KFUM-Spejdere viser hvad spejderarbejde betyder for os i internationale sammenhænge.

Det internationale er desuden vores store styrke i en tid, hvor vi ikke har monopol på klassisk spejderarbejde med bål og friluftsliv.

  • Sognepræst ved Grøndalslund Kirke i Rødovre siden 2011.
  • Spejder siden 1990
  • Tidligere leder i næsten alle enheder
  • Medlem af Styregruppen for kristendom og forkyndelse 2018-2022
  • Kontingentleder for Det Danske Kontingent til verdensjamboreen i Nordamerika 2019
  • Medlem af lejrledelsen Spejdernes Lejr 2017
  • Østerhøj-Måløv Gruppe
  • Hafnia Distrikt
  • Rosenvænget Gruppe
  • Kr. Eskilstrup Gruppe
  • Kaløvig Gruppe
  • Tuse Bjerg Gruppe
  • Åkilde Gruppe
  • Dalum Gruppe
  • Ole Rømer Distrikt

Niels Rævdal

Niels Rævdal

Jeg ser frem til at implementere vores nye strategi og arbejde med den. Især benet med stærke børne- og ungefællesskabet er vigtigt for mig. Vi skal arbejde aktivt med den udfordring vi står overfor med de unge og den “stigmatisering” og det ry, spejdere har blandt børn og unge. Vi skal klæde spejderne på, til selv at fortælle hvad det er spejder kan. Det er vores unge spejdere, der er den bedste reklamesøjle for det gode arbejde der bliver gjort ude i de lokale grupper uge efter uge. 

I kraft af mit arbejde både professionelt og i spejderregi, har jeg tilegnet mig kompetencer og viden om hvordan unge møder hinanden, og hvordan vi får skabt en god ramme for dem, på deres egne præmisser. Det er vigtigt, fordi det er de unge, vi er her for. 

Vi skal praktisere både væredygighed og bæredygtighed i spejderarbejdet. En vej at gøre det, er ved at have fokus på uddannelse af vores unge spejdere. Det sig være både lokalt i grupper og distrikter, nationalt i korpsudbudte kurser og på internationalt plan. I mit arbejde i Uddannelsesregi, har jeg selv haft stor fokus på dette og jeg glæder mig til at arbejde mere strategisk med det i fremtiden. 

En mærkesag er musik hos KFUM-Spejderne, og det er vigtigt at holde vores musiktradition i hævd. En drøm for mig, er at arbejde på at dygtiggøre og opkvalificere det musikalske potentiale der findes i korpset, så det i langt højere grad kommer til gavn i det daglige spejderarbejde.

Er til dagligt gymnasielærer på Grenaa Gymnasium. Jeg beskæftiger mig med trivsels for unge til dagligt.

  • Medlem Arbejdsgruppen for Uddannelses PR
  • Stabsmedlem, ULK, Spir.
  • Juniorleder.
  • Ansvarlig for lejrband på Åslejren, herunder trolig morgentrompetvækker
  • Stautrup Gruppe
  • Stautrup Gruppe
  • Knuden Aalborg Gruppe
  • Rakkeby Gruppe
  • Nordøstjyske Distrikt
  • Sct. Clemens Gruppe
  • Marselis Distrikt
  • Lystrup Gruppe
  • Bjert-Stenderup Gruppe
  • Hjorte Distrikt
  • Rakke mølle Gruppe
  • Lundenæs Len Distrikt
  • Ole Rømer Distrikt
  • Aalborg Distrikt
  • Direkte under korpset
  • Hallund Gruppe
  • Gjellerup Gruppe

Tobias Simonsen

Tobias Simonsen

Jeg ser et stort behov for at skabe en fælles kernefortælling om at være KFUM-Spejder. Uanset hvordan KFUM-Spejdernes formål efter landsmødet ser ud, skal det ud og leve og være noget vi læner os mod i alt hvad vi foretager os. Alle skal kunne fortælle hvad en KFUM-Spejder er.

Hovedbestyrelsen lægger op til en strategi, som flugter med strategierne aftalt mellem spejdere globalt og regionalt. Det har desuden været vigtigt at lave en strategi som er nem at forholde sig til, og som kan gøre en reel forskel for KFUM-Spejderne. Den ønsker jeg at bidrage til at implementere.

Jeg ønsker at bidrage til en fortsat sund drift og udvikling af KFUM-Spejdernes ejendomme og en effektiv medlemsadministration gennem eksempelvis Medlemsservice. En sund økonomi skal bidrage til understøttelsen af det lokale spejderarbejde, der skal være omdrejningspunktet for alt vi foretager os.

  • Cand.merc i Organisation og Strategi
  • Bestyrelsesuddannelse fra Niels Brock Executive
  • Ungeminister i Coop Danmark med nationalt ansvar for trivslen for Coops cirka 25.000 unge ansatte mellem 15-25 år.
  • Repræsentantskabet i Merkur Andelskasse, som tager stilling til Merkur Andelskasses værdigrundlag og herigennem komplekse investeringssager indenfor bæredygtighed.
  • Tdl. Udviklingskonsulent i DUI-LEG og VIRKE.
  • Tdl. Innovationspraktikant på Danmarks Ambassade i New Delhi, Indien.
  • Med-forperson for Spejderne, 2022-2024
  • Netværksleder for The Goose Network, det europæiske netværk af spejdercentre, 2019-2021
  • Hovedbestyrelsesmedlem, 2018-2024
  • Distriktschef i Aalborg Distrikt, 2013-2018
  • Centerleder for Flamsted Centret, 2013-2018
  • Kursusleder på Linien Ud i eksempelvis Leder 1, Anerkendende Ledelse, Gren Unge, Det gode lejrbål, Internationalt spejderarbejde mm., 2015-2022
  • Medstifter af Roland 1 for Voksne, 2016-2017
  • Giv-Et-År Spejder på Houens Odde, 2012-2013
  • Seniorleder i Øster Uttrup Gruppe, 2010-2012
  • Tuse bjerg Gruppe
  • Valdemar Distrikt
  • Odsherred Distrikt
  • Thy Distrikt
  • Hjorte Distrikt
  • Kongeå Distrikt
Menu