Nyheder

Opdateret med konstitueringen

KFUM-Spejderne har søndag eftermiddag valgt ny hovedbestyrelse for den kommende landsmødeperiode. Konstitueringen er stadig ikke på plads, men lægges på Spejdernet.dk i løbet af uge 40.

 • Peter Stubkjær Andersen (formand) – 358
 • Morten Trampedach Junget – 349
 • Stine Kirk Jensen (næstformand) – 348
 • Daniel Nakskov – 306
 • Tobias Simonsen – 302
 • Frederikke Nørring Levison – 291
 • Karoline Lundegaard Mandrup – 278
 • Hans Henrik Halvbjørn – 270
 • Lea Ries – 251
 • Katrine Thørring Bastrup – 239
 • Klaus Eisenhardt – 175

Som suppleanter er valgt

 • Johny Kristensen – 170
 • Lasse Winther Jakobsen – 169
 • Katrine Skovsgaard – 130

Lovforslag 9 (med det ændringsforslag, som har været stillet), om hvorvidt ledere hos KFUM-Spejderne skal være medlem af folkekirken blev vedtaget. Det betyder, at ledere ikke længere behøver at være medlem af den danske folkekirke, et anerkendt, kristent trossamfund, eller et kristent trossamfund.

Ifølge §14 stk. 1 skal gruppelederen og gruppeassistenter sikre forkyndelse af det kristne budskab i gruppens enheder.

Afstemningen forgik ved skriftlig afstemning.

Foto: Frederik Kehlet

Det vedtagne forslag kan ses på: http://landsmoede.dk/forslag/l9-den-kristne-ledergerning/

Lørdag formiddag gik KFUM-Spejdernes formandskab på scenen for at præsentere beretningen fra den seneste landsmødeperiode.

Du kan se den her

Stemningsbilleder fra lørdagens program.

Foto: Frederik Dahl Kehlet

Foto: Andreas Larsen – Mediekammeret.dk

Foto: Andreas Larsen – Mediekammeret.dk

Foto: Andreas Larsen – Mediekammeret.dk

Foto: Andreas Larsen – Mediekammeret.dk

Foto: Andreas Larsen – Mediekammeret.dk

Foto: Frederik Dahl Kehlet

Foto: Frederik Dahl Kehlet

Foto: Frederik Dahl Kehlet

Foto: Frederik Kehlet

Som noget nyt i år, er landsmødet planlagt af otte frivillige spejdere – Steffen Østerby Muldbjerg, Anna Hviid, Jesper Oehlenschläger, Frederik Hessellund, Sandra Trampedach Junget, Anne Kathrine Østerby Muldbjerg, Finn Dybbøl og Daniel Nakskov – de udgør patruljen. Patruljen blev nedsat lige før sommerferien 2017. I september 2017 begyndte deres arbejde for alvor med at planlægge årets landsmøde.

Noget andet nyt i år er, at landsmødet startede fredag aften i stedet for lørdag formiddag. Landsmødepatruljen vil gerne bløde stemningen op og gøre plads til fællesskabet. Det gøres blandt andet, ved at starte fredag aften med en intro til, hvad landsmødet går ud på, så førstegangsdeltageren kan få en god velkomst og intro til weekenden.

Nogen sover i år i telt, andre på Gram skole, mens nogle har valgt at finde et helt tredje måde at overnatte på. Den beslutning blev blandt andet taget for at holde udgifterne nede, men også fordi der har været et ønske om at komme tilbage til spejderlivet, selvom det er landsmøde.

Landsmødepatruljen havde et mål om at have 500 deltagere i år. Det er vi desværre ikke helt, men ca. 450 deltagere er samlet på Gram Slot. Landsmødepatruljen er alligevel godt tilfredse, da vi er godt 100 deltagere mere end ved sidste landsmøde i 2016.

KFUM-Spejderne har et godt samarbejde med Gram Slot blandt andet gennem Landstræf, så derfor var det et naturligt valg at placere landsmødet her.

I år er landsmødet også rykket fra maj til september. Det er gjort for at undgå at den nye hovedbestyrelse rammer ind i sommerferie og helligdage, og derfor en lang pause inden hovedbestyrelsen kan komme i gang med deres arbejde.

To unge piger, Louise Knudsgård Hørup og Line Marie Christiansen fra Aarhus, besluttede sig for at blaffe til landsmødet denne weekend. De vidste ikke, hvornår de kunne komme hjemmefra på grund af arbejde og studie. Men tanken om at skulle med offentlig transport var uoverskuelig, så valget faldt på et lille blaffer-eventyr iført fuld uniform.

Foto: Frederik Kehlet

Den ene, Louise, har blaffet før, både i og uden for Danmark, men for Line Maries vedkommende var det første gang. Hvor lang tid det ville tage dem, vidste de to ikke, inden de tog hjemmefra. Line Marie havde forventet, at det ville tage dem omkring fire til fem timer. Men med hjælp fra tre forskellige bilister lykkes det dem at være fremme ca. to timer efter de forlod Aarhus.

Pigerne startede kl. 17.30 i Aarhus, og hurtigt fik de et praj om, at det ville være bedre, hvis de flyttede sig rundt om hjørnet. Efter fem minutter var der gevinst. Pigerne fik et lift hele vejen til Fredericia, hvor de fik et nyt lift til Vojens.

I Vojens skulle Sønderjyske Ishockey have spillet kamp mod Herlev, men på grund af personjagten i hele Danmark, blev kampen aflyst. Det var til pigernes held, som fik et sidste lift lige til døren på Gram Slot af en familiefar, som lige skulle fjerne nogle børnesæder, før der var plads til dem.

 

Tanken bag det at blaffe er pigerne vilde med. At der ikke penge mellem chaufføren og blafferne er en et stort plus. I stedet udveksler de en samtale og er nysgerrige og åbne over for et fremmed menneske.

 

Deres plan er også at skulle blaffe hjem igen. Så, hvis du har plads til to ekstra på vej hjem fra landsmøde søndag, vil de med glæde høre fra dig. Redaktionen formidler gerne kontakt. Vi holder til over ved tjek-ind.

Lørdag morgen blev landsmødet sat i Den Holstenske Lade, som for weekenden lægger rammerne om KFUM-Spejdernes landsmøde. På trods af lidt sene ankomster fredag pga. dagens politiaktion, som satte trafikken i stå over hele landet, var det en fyldt landsmødesal, som tog modtog formandsskabets beretning.

Landsmødet tæller omkring 450 deltagere og gæster. Heraf 286 stemmeberettigede. Undervejs fra landsmødet vil redaktionen opdatere her på siden, på KFUM-Spejdernes facebook og instagram.

Sådan dækker vi

Søndag fra 8.45 kan du følge præsentationen af kandidaterne til hovedbestyrelsen, inden vi i løbet af eftermiddagen præsenterer stemmerne. Mandag kan du se den nye konstituering her på siden og på spejdernet.dk.

Flere gange i døgnet opdaterer vi også forslagslisten, så det er muligt at se, om de enkelte forslag er vedtaget eller forkastet.

Anne Kathrine og Steffen er tilbage med en podcast, hvor vi gennemgå de forskellige typer af forslag der er på vores Landsmødet. Vi præsentere også de forskellige forslag. Lyt med.

I denne podcast læser Anne Kathrine højt af vedtægterne for Steffen. Spoiler alert: Steffen tror det bliver kedeligt, men det viser sig at der er rigtigt mange interessante ting. Gør som i podcasten: Lav popcorn og læn dig tilbage.

Landsmødet har fået sin helt egen podcast. Podcasten vil frem mod september have gæster, og snakke om forskellige vinkler på vores Landsmøde.

Sådan finder du podcasten
Du kan bruge lige den podcast, som du ellers bruger. Så hvis du har en iPhone kan du bruge iTunes – find podcasten på iTunes her.

Hvis du har en Android telefon, kan du bruge en hvilken som helst podcast app fra Google Play. Derefter skal du søge efter “KFUM-Spejdernes Landsmøde 2018”.

Du kan også høre podcasten her på siden under: landsmoede.dk/category/podcast.

Gode idéer
Har du feedback til podcasten, eller bare en rigtig god idé til et emne eller en gæste; så kan du skrive det til lm18@kfumspejderne.dk

Page 1 of 212

VI SES 28.-30. SEPTEMBER

Alt det og meget mere kan du opleve på Gram Slot d. 28.-30. september.

Vi glæder os til at se dig!

Tilmeld dig nu

VÆR BEREDT
VIGTIGE DATOER